אנו קהילה מגוונת של אנשים ונשים אוהבי טבע ובעלי חיים.
אנשי שטח מובילים, אנשי שמירת טבע, חוקרים, אנשי חינוך ועוד.
הקהילה שמה לעצמה מטרה ללמד, להעשיר את השיח וההיכרות עם
הטבע, בעלי החיים והתרבות של ארצנו וליצור שפה המתפתחת בתחום.
נלמד איך לקרוא עקבות ולזהות עקבות יונקים ואף לזהות חיות באופן פרטני. נכיר כיצד ניתן ללמוד במגוון כלים ונשוטט ביער בעקבות שבילי חזירים.
נכיר כיצד יונקים נעים בשדה ואיך ניתן להבין מהעקבות את קצב התנועה, התנהגויות של עצירה האטה, שיחור מזון, בריחה ודהירה. בעזרת הבנת הדגמים, נוכל גם לזהות את מספר הפרטים שנעים ולצפות היכן נוכל לאתר את העקבות של החיה שאחריה אנחנו מגששים. במפגש זה נגשש בעיקר אחר תנים, צבאים וחזירי בר.
נלמד מפי גששים על החברה הבדואית וכיצד הגששות הפכה להיות כלי יומיומי בחיי השטח במדבר. נגשש אחרי חמורים ועיזים ונפגוש בעקבות של חיות מדבריות כמו יעל נובי, צבי מדבר, זנבנים וקורא מדברי.
סדנא מעשית לזיהוי גולגולות ועצמות, ניתוח גיל וסיבת המוות על פי העצמות. כל אלו יעזרו לנו להכיר את מגוון חיות הבר שאחריהן נגשש.
בלב עונת העגורים נכנס לעומק לזיהוי עקבות של ציפורים ועופות. במקביל נאתר עקבות של יונקים חובבי מים: נמיה מצויה, חתול ביצות ונוטריה ועם קצת מזל גם לוטרה.
נכיר כיצד הצומח והגיאולוגיה משפיעים על תנועת החיות במרחב, נלמד כלים לגששות מחקרית עם פלטות עקבות, מצלמות שביל ו-GIS. נכיר שיטת גששות אקולוגית, שאינה מבוססת על איתור עקבות בקרקע אלה על סימני שדה והבנה אקולוגית של המרחב.
נצא לפגוש את הסוואנה הישראלית בגישוש אחרי פראים וראמים. היכרות עם תצורות גיאולוגיות וכיצד הן משפיעות על הגישוש ותנועת יונקים במרחב.
נלמד לזהות עקבות של זוחלים ופרוקי רגליים. טכניקת
הזיהוי שלהם מתבססת בעיקר על דגמי תנועה. מרבית המפגש יתקיים כהערכה במתכונת האירגון העולמי CyberTracker.
נפגוש את סאלח מואסי אבי תורת הגששות הצה"לית. נכיר עקבות ודגמי תנועה של אנשים וצמיגים. נתוודע לנושא הצייד הבלתי חוקי וכיצד ניתן לסייע במאמץ למניעתו.
גישוש לילי אחר בעלי חיים חובבי חולות והגעה עד אליהם.